Systeemplafonds kopen bij Bosma plafonds & Wanden in Noord-Nederland 

Akoestische meting 

Wilt u meer weten over de akoestische situatie in een bepaalde ruimte? Dan kunt u een akoestische meting laten doen. Bij een akoestische meting wordt er rekening gehouden met de nagalmtijd en andere geluidsniveaus. 

Gelijk een afspraak maken

Het belang van goede akoestiek 

Het is belangrijk dat de akoestiek in een ruimte goed is. Als het geluid alle kanten op gaat en last heeft van een storende nagalm, wilt u hier natuurlijk zo snel mogelijk wat aan doen. Vooral bepaalde ruimtes in een bedrijfspand moeten een goede akoestiek hebben. Mensen moeten bijvoorbeeld rustig kunnen vergaderen en normaal kunnen overleggen, maar er ook rustig kunnen werken. Een nagalm in een ruimte kan erg vervelend zijn. Men kan elkaar minder goed verstaan en gaan steeds harder praten. Hierdoor stijgt het geluidsniveau en wordt het alleen maar erger. Dit wordt ook wel het Lombart effect genoemd, waarbij sprekers hun inspanning gaan overstemmen om beter verstaanbaar te worden. Dit komt vaak voor in restaurants. Meer absorberen materiaal toevoegen kan dit verhelpen. 

Bij het opmeten van de nagalmtijd wordt de tijd berekend waarin een geluid nog hoorbaar is, terwijl de geluidsbron al reeds gestopt is. Dit wordt per seconde opgemeten. Als er sprake is van een lange nagalmtijd, dan is er vaak ook een slechte akoestiek. Echter verschilt dit wel per ruimte. In een kantoorruimte is een langere nagalmtijd minder gewenst dan in een sportruimte.  

Akoestisch onderzoek 

Heeft u last van een vervelende nagalm in bepaalde ruimtes in uw bedrijf? Of in uw huis? Dat is het verstandig om een akoestische meting te laten doen. Aan de hand van deze meting wordt er een akoestisch rapport opgesteld. In dit rapport staat de uitkomst van het akoestisch onderzoek en een aantal oplossingen die de akoestiek verbeteren. 

Akoestische meting bij de Schildhoeve te Fluitenberg 

Bij de Schildhoeve te Fluitenberg hebben we een akoestische meting gedaan. Hier was sprake van een slechte akoestiek en hebben daarom onze hulp gevraagd. Zie hieronder de uitwerking. 

Bekijk hier een voorbeeld.

Wilt u graag een akoestische meting laten doen? Maak hieronder een afspraak.  

Afspraak maken

       


0512 - 515985
info@bosmaplafonds.nl

Adres 

Bosma B.V.
De Boeg 9, 9206 BB Drachten, Nederland

Sitemap 

Home
Plafonds
Systeemplafonds
Wanden
Metal stud wanden
Gipsplaten
Systeemwanden
Plafondkeuze checklist
Glazen wanden
Over ons
Contact

 

Openingstijden & contactgegevens 

Maandag t/m vrijdag 10:00 - 17:00
en op afspraak
0512 - 515985
info@bosmaplafonds.nl

Contact 

radilux

Sitemap

 

 Copyright 2019 Bosma Plafonds & Wanden  

V.C.A. BosmaN.O.A. Bosma 

 
Bosma Plafonds & Wanden
4.3 / 5 - 3 Beoordelingen

Volg ons op Facebook

Facebook Plafonds & Wanden

Bosma Plafonds & Wanden
Bosma Plafonds & Wanden
layer copy
Bosma Plafonds & Wanden