Plafondkeuze: waar op letten?

#1 Plafondkeuze checklist

Plafondkeuze: Hoe kies ik de juiste plafondbekleding?

De invloed van plafonds op sfeer en leefkwaliteit

Bent u van plan uw kantoor of bedrijfspand te verbouwen of betrekt u binnenkort een nieuwe locatie? Dan moet u goed nadenken over wat voor soort plafond u in welke ruimte gebruikt. De sfeer en leefkwaliteit van ruimte wordt voor een groot deel bepaald door de plafondbekleding en de kleurstelling hiervan.

De kleur wit zorgt bijvoorbeeld voor meer afstand waardoor ruimtes nóg ruimer lijken. In dit artikel komt u alles te weten over onze plafonds, en geven we u een handige checklist om het kiezen van een plafond makkelijker te maken.

Bekijk hier direct de checklist>>

 

Plafondspecialist Bosma

 

Meest gemaakte fout bij het uitzoeken van een plafond

Het uitkiezen van een plafondbekleding doet u dus niet zomaar. Toch zijn er mensen die het kiezen van een plafond onderschatten. De meest gemaakt fout is het maken van een overhaaste keuze. Niet omdat deze mensen in tijdnood zitten, maar omdat ze vaak wordt denken dat de plafondbekleding maar simpelweg een detail is en eigenlijk niet zo belangrijk is. Daarnaast kijken we toch niet vaak naar boven, dus wat maakt het eigenlijk uit? Maar mensen vergeten dat hun plafond vaak evenveel oppervlakte heeft als de desbetreffende ruimte waarin ze zich bevinden.

De kleurstelling van uw plafond

Naast de kleur is het type plafond ook erg belangrijk. De meeste plafonds zijn wit of ‘’gebroken wit’’. Gebroken wit wordt vaak gebruikt voor het aanduiden van een kleur dat niet helemaal wit is. Hier is vaak een beetje kleur aan toegevoegd zodat het iets prettiger is om naar te kijken.

 

Checklist plafondkeuze: waaraan denken?

Deze checklist helpt u met het kiezen van een nieuw plafond. Hierin worden alle details meegenomen die voor u belangrijk zijn en waar u van tevoren misschien niet over na heeft gedacht.

 

  1. Stap 1: Wat is het doel van uw ruimte?

Bepaal van tevoren goed waar uw ruimte voor gebruikt wordt, dit is namelijk essentieel in uw plafondkeuze. Zo is akoestiek belangrijk wanneer uw ruimte een restaurant of kantoortuin is en is juist vochtbestendigheid belangrijk in bijvoorbeeld kleedruimten. Niet iedere ruimte is gelijk!

 

  1. Stap 2: De hoogte van uw plafond

Houd rekening met de hoogte van uw plafond. Een laag plafond kan erg verdrukkend zijn als u het verkeerde type plafond hier monteert. Hoe hoger uw plafond, hoe meer mogelijkheden u heeft. Ook de hoogte is bepalend voor de akoestiek in uw ruimte.

 

  1. Stap 3: De kleur van uw plafond

De kleur wordt door velen ervaren als de meest belangrijke factor. De kleur bepaalt de sfeer in de ruimte en is het meest opvallende aspect aan uw plafond. Het kiezen van een kleur is cruciaal om alles uit de ruimte te halen. Houd bij het kiezen van een kleur rekening met de grootte van uw plafond. Hoe groter uw plafondoppervlakte, hoe bepalender de kleur gaat zijn.

 

  1. Stap 4: Uw inrichting is cruciaal

Bij het kiezen van een plafond moet u ook rekening houden met de meubels die u in de ruimte zet. Wanneer u veel moderne meubels in een ruimte heeft staan komt een spanplafonds misschien beter tot zijn recht dan wanneer u voor een klassiek akoestisch plafond kiest. Hetzelfde geldt andersom. Wanneer u in een klassieke boerderij woont met klassieke meubels dan is een akoestisch plafond misschien de betere keuze voor u.

 

  1. Stap 5: Bepaal het materiaal

Ten slotte gaan we over naar het type plafond. U heeft bovenstaande punten meegenomen in uw besluitvorming en nu is het tijd om het materiaal van uw plafond uit te kiezen. Bepaal uw budget en kijk wat voor u de beste oplossing is. Kies daarnaast uw plafond uit op basis van de ruimte waarvoor u een plafond uit kiest. Bent u bijvoorbeeld op zoek naar en plafond voor in de natte ruimte? Let er dan op dat dit plafond ook vochtbestendig is.

 

Hieronder hebben we voor u een aantal plafond opties toegelicht.

 

De mogelijke plafondoplossingen voor uw ruimte

Bij Bosma Plafonds bieden we u systeemplafonds, gipsplafonds, spanplafonds en akoestische plafonds op maat aan. We zetten onze expertise in om samen met u het beste resultaat te bereiken en om alles uit uw ruimte te halen.

Systeemplafond

Een systeemplafond is een plafond dat bestaat uit een ophangsysteem en plafondplaten. Een systeemplafond is te herkennen aan de ruimte die boven de plafondplaten gecreëerd wordt. Deze ruimte, genaamd: ‘de plenum’ is bedoeld om elektriciteitsbedrading en ventilatieschachten weg te werken. Een systeemplafond wordt vaak gebruikt in kantoorpanden. Bij Bosma Plafonds kunt u terecht voor RockfonEcophon en Armstrong systeemplafonds.

Gipsplafond

Een ander soort plafond is een gipsplafond. Een gipsplafond is een van de meest gebruikte plafonds in de bouw. Gipsplafonds zijn zoals de naam al doet vermoeden gemaakt van gips. Het grote voordeel van gipsplaten is dat ze erg makkelijk te verwerken zijn. Gipsplafonds hebben wel een sterk zuigende werking waardoor ze snel vocht opnemen. 

Spanplafond

Bent u op zoek naar een plafond voor in uw badkamer? Overweeg dan eens om te kijken naar onze spanplafonds. Een spanplafond bestaat uit een strakgespannen kunststof doek, die niet alleen onderhoudsvriendelijk en vochtbestendig is, maar ook nog eens ontzettend brandveilig! Spanplafonds worden op maat voor u gemaakt en onder het huidige plafond gespannen.  

Kiest u voor een eigentijdse akoestische uitstraling? Met een akoestisch plafond van Bosma Plafonds gaat het geluid niet meer alle kanten op en is een nagalm verleden tijd. Bekijk hier ons aanbod in akoestische plafonds wanneer u geïnteresseerd bent in een klassieke en unieke uitstraling.

Extra advies nodig voor een goede plafondkeuze?

Neem nu vrijblijvend contact met ons op en zie wat wij voor u kunnen betekenen. Onze adviseurs staan graag voor u klaar om u van goed advies te voorzien.

Maak een afspraak

       


0512 - 515985
info@bosmaplafonds.nl

Adres 

Bosma B.V.
De Boeg 9, 9206 BB Drachten, Nederland

Sitemap 

Home
Plafonds
Systeemplafonds
Wanden
Metal stud wanden
Gipsplaten
Systeemwanden
Plafondkeuze checklist
Glazen wanden
Over ons
Contact

 

Openingstijden & contactgegevens 

Maandag t/m vrijdag 10:00 - 17:00
en op afspraak
0512 - 515985
info@bosmaplafonds.nl

Contact 

radilux

Sitemap

 

 Copyright 2019 Bosma Plafonds & Wanden  

V.C.A. BosmaN.O.A. Bosma 

 
Bosma Plafonds & Wanden
4.3 / 5 - 3 Beoordelingen

Volg ons op Facebook

Facebook Plafonds & Wanden

 

 

Bosma Plafonds & Wanden
Bosma Plafonds & Wanden
layer copy
Bosma Plafonds & Wanden