Akoestiek verbetering voor projectinrichting

Akoestische plafondeilanden

Een akoestisch plafondeiland zorgt voor een betere akoestiek in de door u gekozen ruimte. Met akoestiek wordt bedoeld: de invloed die een ruimte heeft op de klank en nagalm van geluid. Dus simpel gezegd, op welke manier beweegt een geluid zich voort in een ruimte?

Slechte akoestiek verbeteren met akoestische plafondpanelen  

Iedere ruimte heeft zo zijn eigen specifieke akoestische eisen.  Wanneer er niet aan deze akoestische eisen wordt voldaan merkt u dat bijvoorbeeld door een vervelende galm of geluiden van buitenaf. Bosma Plafonds lost dit probleem gemakkelijk voor u op, door het plaatsen van een akoestisch plafondeiland met akoestische plafondpanelen.

Welk akoestisch plafondeiland is het meest geschikt voor u? 

Een akoestisch plafondeiland bestaat uit verschillende materialen. Ze worden vervaardigd van glas- of steenwol in een stevige persing. De panelen zijn voorzien van een fraaie afwerking en worden verlaagd opgehangen. Dit noemen we een vrijhangend plafond. Heeft u een ruimte met een afwijkende vorm? Bosma levert plafondeilanden in verschillende vormen en afmetingen. Door het combineren van velerlei akoestische plafondpanelen is dit geen enkel probleem. Vrije vormen behoren tot onze mogelijkheden.

Vrijhangend plafond

Een akoestisch plafondeiland kan op verschillende manieren gemonteerd worden. Voor een optimale akoestiek beleving raden wij u aan te kiezen voor een vrijhangend plafond. Hierbij wordt het plafondeiland verlaagd in de gewenste ruimte opgehangen. Op deze manier draagt de achterzijde van het eiland ook bij aan de geluidsabsorptie. Een ander belangrijk voordeel is dat hierbij de ontwerp mogelijkheden vergroot worden.

Rechtstreekste plafondeilanden

Denkt u dat uw ruimte niet hoog genoeg is? Dan kunt u bij de montage kiezen voor het plaatsen van een rechtstreeks plafondeiland. Dit is een vrijhangend plafond die ervoor zorgt dat geluiden zich minder makkelijk voortbewegen. Op deze manier zorgen de akoestische plafondpanelen er alsnog voor dat de akoestiek verbeterd wordt in de gekozen ruimte.

Wilt u meer weten over akoestische plafondeilanden? Bosma geeft graag advies! 

De keuze maken tussen verschillende akoestische plafondpanelen is lastig. En kiest u wel of geen vrijhangend plafond? Wij kunnen ons voorstellen dat u hier graag advies over ontvangt. Al jarenlang bieden wij deskundig advies. Wij komen graag vrijblijvend bij u op locatie om samen met u een ontwerp te maken voor een passend akoestisch plafondeiland. Ook voor gipsplafonds en spanplafonds bent u bij ons aan het juiste adres. 

 

 

Contact opnemen

 

 

 

 

       


0512 - 515985
info@bosmaplafonds.nl

Adres 

Bosma B.V.
De Boeg 9, 9206 BB Drachten, Nederland

Sitemap 

Home
Plafonds
Systeemplafonds
Wanden
Metal stud wanden
Gipsplaten
Systeemwanden
Plafondkeuze checklist
Glazen wanden
Over ons
Contact

 

Openingstijden & contactgegevens 

Maandag t/m vrijdag 10:00 - 17:00
en op afspraak
0512 - 515985
info@bosmaplafonds.nl

Contact 

radilux

Sitemap

 

 Copyright 2019 Bosma Plafonds & Wanden  

V.C.A. BosmaN.O.A. Bosma 

 
Bosma Plafonds & Wanden
4.3 / 5 - 3 Beoordelingen

Volg ons op Facebook

Facebook Plafonds & Wanden

Bosma Plafonds & Wanden
Plafondeiland Bosma
layer copy
Bosma Plafonds & Wanden