Akoestiek verbetering voor projectinrichting

Akoestische plafondeilanden

Een akoestisch plafondeiland kan u voorzien van een betere akoestiek in de door u gewenste ruimte. In de meeste gevallen wordt de akoestiek pas opgemerkt wanneer er wat mis aan is. Met akoestiek wordt bedoeld: de invloed die een ruimte heeft op de klank en nagalm van geluid. Dus simpel gezegd, op welke manier plant een geluid zich voort in een ruimte?  

Slechte akoestiek verbeteren met een plafondeiland  

Iedere ruimte heeft zo zijn eigen specifieke akoestische eisen.  Wanneer er niet aan deze akoestische eisen wordt voldaan merkt u dat bijvoorbeeld door een galm die zeer storend is. Gelukkig lost Bosma Plafonds dit probleem gemakkelijk voor u op, door het plaatsen van een akoestisch plafondeiland.   

Welk plafondeiland is het meest geschikt voor u? 

Plafondeilanden worden gebruikt om de akoestiek in een door u gewenste ruimte te verbeteren. Deze plafonds bestaan uit verschillende materialen: ze worden vervaardigd van glas- of steenwol in een stevige persing. De panelen zijn voorzien van een fraaie afwerking en worden verlaagd opgehangen. Denkt u een gekke hoek of moeilijke ruimte te hebben hiervoor? Bosma levert plafondeilanden in verschillende vormen en afmetingen. U kunt dus uw eigen creativiteit er op los laten, aangezien vrije vormen ook behoren tot de mogelijkheden! 

Hoe ziet de montage er dan uit?  

Om de akoestiek te kunnen verbeteren moet het plafondeiland ontwerp ook gemonteerd worden. Dit doen wij op de volgende manieren:  

Vrijhangende plafondeilanden  

Voor een optimale akoestiek beleving bevelen wij u aan te kiezen voor vrijhangende plafondeilanden.  Hierbij wordt het plafondeiland verlaagd in de gewenste ruimte opgehangen. Op deze manier draagt de achterzijde van het eiland ook bij aan de geluidsabsorptie, én worden de ontwerp mogelijkheden vergroot.  

Rechtstreekste plafondeilanden  

Denkt u dat uw ruimte niet hoog genoeg is? Dan kunt u bij ons kiezen voor het plaatsen van een rechtstreeks plafondeiland. Dit is een vrijhangend plafond die ervoor zorgt dat geluiden zich minder makkelijk voortbrengen. Op deze manier wordt uw akoestiek verbeterd en beleeft u de ruimte een stuk aangenamer.  

Wilt u meer weten over akoestische plafondeilanden? Bosma geeft graag advies!

Als u het bovenstaande herkent wordt het tijd om een ervaren adviseur van Bosma te benaderen. Wij komen dan graag vrijblijvend bij u op locatie om samen met u een ontwerp te maken voor een passende oplossing. 

Advies op maat

 

Contact opnemen

 

 

 

 

       


0512 - 515985
info@bosmaplafonds.nl

Adres 

Bosma B.V.
De Boeg 9, 9206 BB Drachten, Nederland

Sitemap 

Home
Plafonds
Systeemplafonds
Wanden
Metal stud wanden
Gipsplaten
Systeemwanden
Plafondkeuze checklist
Glazen wanden
Over ons
Contact

 

Openingstijden & contactgegevens 

Maandag t/m vrijdag 10:00 - 17:00
en op afspraak
0512 - 515985
info@bosmaplafonds.nl

Contact 

radilux

Sitemap

 

 Copyright 2019 Bosma Plafonds & Wanden  

V.C.A. BosmaFSC keurmerkN.O.A. Bosma 

 
Bosma Plafonds & Wanden
4.3 / 5 - 3 Beoordelingen

Volg ons op Facebook

Facebook Plafonds & Wanden

MAAK EEN AFSPRAAK

Bosma Plafonds & Wanden
Plafondeiland Bosma
layer copy
Bosma Plafonds & Wanden